top of page

Assalt

L'Alí està jugant a pilota amb la Fàtima, la seva germana petita. L'Alí no sembla gaire entusiasmat. Més aviat hom diria que s'està avorrint. La Fàtima, en canvi, no para d'encalçar el seu germà que, tanmateix, s'esforça per fer veure que s'ho està passant d'allò més bé.

L'Alí té dotze anys i va néixer al Senegal, però ja fa uns anys que viu a Salt, amb els seus pares i germans. La Fàtima és de Salt de tota la vida. Té set anys i aquest cap de setmana ha d'anar a fer unes proves amb els Marrecs: vol ser anxaneta de la colla castellera.

A la plaça, que a aquesta hora sol estar plena de gom a gom, no hi ha ningú més. Potser és aquest dia rúfol que fa, amb un cel gris amenaçador i poc acollidor.

Malgrat el mal temps, en Javi ha decidit baixar a la plaça amb la bici. És un noi alt i gros, que sembla més gran del què és. En Javi, que ahir va fer dotze anys, també va néixer a Salt. Una vegada, fa uns anys, va anar amb els seus pares a Almeria a visitar el poble dels seus avis. A en Javi no li va agradar gaire el viatge, perquè va trobar a faltar els seus amics de Salt.

En Javi ha vist l'Alí i la seva germana jugant a pilota. Amb un peu a terra i l'altre al pedal, la bicicleta un xic inclinada, contempla l'escena des de lluny. Se n'adona que a la plaça no hi ha ningú més. "Aquesta és la meva", pensa. Adreça la bici. D'un cop de pedal la posa en marxa i a tota velocitat, sense posar el cul al seient, és dirigeix cap als dos germans. De primer, no se n'adonen que el Javi s'acosta a tota llet. De sobte, la Fàtima crida: –Alí, en Javi!. Abans que l'Alí pugui girar-se, en Javi frena en sec i, derrapant, deixa la bici a terra i es dirigeix com una bala cap a l'Alí, que encara té la pilota a les mans.

L'Alí, quan el veu arribar, li dóna la pilota, sorprès, i li diu a en Javi: –Javi, em deixes fer un vol amb la bici?. –D’acord! –li diu en Javi. –Mentrestant, vigila la Fàtima, ­–crida l’Alí mentre agafa embransida amb la bici. ­ –No pateixis –diu en Javi, –Després anirem a casa a acabar... el puzzle, –afegeix, però l’Alí ja és massa lluny per sentir-lo.

–Jo també podré venir? –pregunta la Fàtima. –Ja ho veurem, –li contesta en Javi.

Relat publicat a Risc de Pluja

  • Flickr - Círculo Negro
  • Instagram - Negro Círculo
  • Facebook - Círculo Negro
Últimes entrades
Etiquetes
logomiquel.png
bottom of page