top of page

Salutació

Benvolgut lector,

Perdona el meu atreviment per tutejar-te des d’aquestes primeres ratlles. Ho faig amb la pretensió de trencar el gel entre nosaltres i perquè ens anem agafant la confiança mútua necessària per poder mantenir una relació cordial i estable, al menys mentre duri la lectura d’aquest llibre. Penso que així la lectura se’t farà més passable i et predisposarà a mirar amb més benevolència aquestes pàgines. Estic segur que tot plegat farà que siguis més tolerant amb uns relats peregrins, un xic amfibològics, sovint mòrbids i insípids i manta vegada amb un punt d’ironia rància i d’impertinència continguda. Tanmateix, si es dóna el cas, també entendré la teva displicència i la teva defecció. T’ho dic sincerament, amb la confiança d’aquell que sap que el lector sempre té raó.

Però compte! Diuen que la confiança fa fàstic. No fos cas que darrera de tanta familiaritat no hi hagi una perversitat latent, un desig irrefrenable de buscar-te les pessigolles, o alguna cosa pitjor! Perquè, qui no et diu que aquests ulls que t’esguarden fixament des de la pàgina del costat no són uns ulls usurpadors que t’estan manllevant els pensaments? Qui et pot assegurar que aquests ulls, que no deixen de mirar-te, no els he posat aquí per poder escriure un relat on tu, confiat lector, angoixat per la mirada intensa d’uns ulls de paper, passes pàgina de forma precipitada?

Que no veus que si gires precipitadament la pàgina, estaràs fent exactament el que vull que facis?

D’altra banda, no te n’adones que amb la teva determinació de seguir endavant amb la lectura, també m’estàs seguint la veta?

Ja ho veus, sigui com sigui, has de prendre una decisió, ara i aquí. Bé, de fet ja l’has pres la decisió, donant-me una mica més de corda. Potser no haurà estat la decisió més important de la teva vida, però ha estat una bona decisió, no ho dubtis. Et felicito. Endavant!

Amb confiança,

Miquel Bohigas

Pròleg del llibre "RISC DE PLUJA. Contes càustics, relats mòrbids i maquinacions espontànies". Editorial EL TOLL-2016

  • Flickr - Círculo Negro
  • Instagram - Negro Círculo
  • Facebook - Círculo Negro
Últimes entrades
Etiquetes
logomiquel.png
bottom of page