top of page

Desperta ferro!!!!


En el marc de la VIIIa Festa Remença de la Vall de Llémena, el proper dissabte 20 de maig, al castell de Cartellà, la historiadora Ma. Mercè Homs ens parlarà de "Guillem Galceran de Cartellà, Senyor de remences i capità general dels almogàvers". Serà a partir de les 10:30 del matí. Tot seguit, a 3/4 de dotze, el propietari del castell, Gabriel de Casanova i l'arquitecta Mireia Reixach acompanyaran a qui els vulgui seguir a fer una visita pel castell i rodalies.

Guillem Galceran de Cartellà, fou tot un personatge a la seva època, conegut amb el sobrenom de "compte Despertaferro". Si vols saber qui va ser i conèixer la seva peripècia vital, no pots faltar a la conferència. La Ma. Mercè Homs, que ha estudiat a fons aquest personatge, també és una experta en el cabdill remença Verntallat. Ma. Fa uns anys va transcriure al català el Liibre del Sindicat Remença, que l'any 2013 va ser inscrit al Registre de la Memòria del Món de la UNESCO.

  • Flickr - Círculo Negro
  • Instagram - Negro Círculo
  • Facebook - Círculo Negro
Últimes entrades
Etiquetes
logomiquel.png
bottom of page